Niets is gezelliger en romantischer dan een huis in cottagestijl. Deze vaak kleine huisjes combineren een landelijk karakter met pittoreske details. Wil je zelf ook een woning in deze landelijke stijl? We lijsten op welke kenmerken een cottage zéker moet hebben. Let er ook op dat je de juiste ramen uitkiest.

Hoe herken je cottagestijl?

Een cottage is vaak van een bescheiden formaat (één of twee verdiepingen) met een onregelmatige indeling, wat in iedere ruimte voor visuele verrassingen zorgt. Ook zijn de huisjes te herkennen aan steile daken met een spectaculaire oversized schoorsteen en afgeronde deuren met decoratieve accenten. (Bak)steen en natuurlijke materialen geven het huis een gevarieerde textuur en een organische look. Binnen blijven de structurele elementen van het huis meestal zichtbaar, zoals balken in het plafond of muurpanelen. Dat geeft een rustieke achtergrond voor de verdere interieurafwerking.

De juiste ramen

Verder staat of valt de cottagestijl met de juiste ramen, want in zo’n landelijke woning wil je natuurlijk geen hypermoderne ruiten. Een cottage heeft meestal hoge, smalle ramen die eventueel verder verdeeld zijn in kleinere ruitjes. Ook kom je in cottages vaak erkers tegen, op beide verdiepingen en in alle soorten en maten.
Bij de ouderwetsere cottagestijl denk je misschien niet direct aan pvc als materiaal. Toch zijn ramen in pvc ook perfect geschikt voor een landelijke architectuur. Pvc is namelijk verkrijgbaar in tal van kleuren en uitvoeringen, waaronder de vier verleidelijke stijlen van Zendow#neo Autentica die perfect in het pittoreske plaatje passen. Daarnaast zijn kunststof ramen ook nog eens veel minder onderhoudsintensief dan houten ramen. En laat ons ook de uitstekende thermische en akoestische isolatie niet vergeten. Met pvc haal je dus absolute topkwaliteit in huis. Binnenkort geniet je in je cottage van fraai invallend ochtendzonlicht: het perfecte begin van een dag landelijk buitenleven!
Geïnteresseerd? Neem contact op met een van onze dealers of vraag meteen een gratis offerte.

 

Houten Trap

In onze showroom hebben wij verschillende trapconstructies staan, zodat u goed kunt zien hoe de trap eruit komt te zien in uw woning.
Denkt u hierbij aan strak design, hout gecombineerd met een glazen of metalen leuning, of eerder een volledige houten trap voor een landelijke of klassieke stijl, alle mogelijkheden zijn in onze showroom te bezichtigen. Breng ons een bezoek, je kan alle trappen uittesten alsof het de uwe zou zijn.

Cottage stijl

Architect Gruwez is een van de weinige architecten die in Vlaanderen die de cottagestijl ontwerpt. Cottage is een begrip dat in Vlaanderen gebruikt wordt voor een stijl van landhuizen die gebaseerd zijn op eenvoudige boerderijen. De Engelse landhuisstijl heeft een warme en gezellige uitstraling geeft zonder in te boeten aan ruimte in uw woning. De cottagestijl wordt gebruikt als stijl voor Engelse cottages en landhuizen. De huizen hebben meestal een pittoresk uiterlijk, kenmerkend zijn de rieten daken, spectaculaire schoorstenen en kozijnen met een kleine ruitverdeling.  De chaletstijl is een bouwstijl die ontstond in de 19e eeuw in Engeland en bloeide daar vooral tussen 1850 en 1940.